Zavod Živim: V torek, 3. 11., predstavitev nove knjige

Danes ob 19.00 bo v prostorih galerije Družina, Krekov trg 1, v Ljubljani predstavitev knjige z naslovom Novo upanje po splavu. Knjiga prinaša mnenja strokovnjakov in osebne zgodbe staršev po umetni prekinitvi nosečnosti (UPN). Knjiga je izšla pri založbi Družina.

Knjiga je novost v slovenskem prostoru, saj vključuje resnične zgodbe slovenskih staršev z njihovim doživljanjem po UPN ter mnenja strokovnjakov iz terapevtskega, medicinskega (psihiatričnega), znanstveno-raziskovalnega in teološkega vidika s primeri iz prakse.

Strokovne prispevke so napisali: p. dr. Tadej Strehovec, msgr. dr.. Marjan Turnšek, Jani Jeriček iz Zavoda ŽIV!M, Polonca Sokol iz Iskreni.net in psihiater Jožef Magdič, dr. med.

Čeprav govori o posledicah splava, ni namenjena samo ljudem s podobno izkušnjo, ampak prav vsem, saj tabu temo umetne prekinitve nosečnosti in njenih posledic odpira Sloveniji in jo osvetljuje iz različnih zornih kotov. Prav zato je knjiga edinstvena.

Knjiga ponuja odgovore na aktualna vprašanja:

O spolnosti in samospoštovanju
Kaj je odgovorna spolnost in kaj kontracepcija?
Kako postaviti sebi pravo vrednost?
Kakšen je Božji načrt za spolnost?

O splavu in njegovih posledicah
Kako poteka splav v slovenskih porodnišnicah (z resničnimi primeri)?
Kakšne so realne stiske žensk, ki se odločijo za splav?
Kako smo kot družba lahko usmerjeni v ohranjevanje dostojanstva ženske z izkušnjo splava?
Ali v Sloveniji obstaja ustrezna pomoč za ljudi, ki trpijo po UPN?
Kakšna so telesna tveganja in kakšne možne psihološke posledice splava?

O duhovnih in teoloških vidikih
Kako so telo, duša in duh povezani med seboj in kakšni so njihovi medsebojni vplivi?
Kako gleda Cerkev na umetno prekinitev nosečnosti in kakšno pomoč lahko nudi?
Kakšen je krščanski pogled na greh splava in kakšen na grešnika?

Novo upanje po splavu je prva knjiga v Sloveniji:
• v kateri je 6 pričevanj slovenskih staršev po UPN,
• ki o tej tabu temi spregovori iz tako različnih vidikov na sočuten in spodbuden način,
• ki govori o posledicah splava (postabortivnem stresu),
• ki je namenjena širokemu krogu ljudi..
S knjigo želimo seznaniti ljudi o realnih posledicah splava in pokazati na upanje, ki ne glede na bolečino, ki jo splav povzroča, ostaja. Želimo detabuizirati splav, govoriti o njegovih žrtvah in posledicah ter te tematike prenesti v družbeni dialog.

"Bog nikogar ne zapusti in v Kristusu hodi za njim do konca. Božja ljubezen ljubi vedno in vsakega, ne glede na to, kaj človek počne; nikoli ne obsoja, ampak v bolečini ljubezni išče še zadnji ali, če je treba, tudi zasilni izhod iz nje. Kako ne bi vse storil, da bi rešil iz bolečega doživljanja tudi vse, ki trpijo zaradi posledic umetne prekinitve spočetega življenja.." (Marjan Turnšek, upokojeni mariborski nadškof)

Hkrati vas obveščam, da bo uradna predstavitev knjige v torek, 3. novembra 2015, ob 19.00 uri v galeriji Družina skupaj z otvoritvijo razstave »Ti, ki si življenje samo«. Takrat bo knjigo mogoče kupiti tudi s posebnim popustom. Vabilo z vsemi dodatnimi informacijami še sledi.

Knjigo je na voljo tudi v spletni trgovini Zavoda ŽIV!M

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top