Združena levica se očitno norčuje iz Ustavnega sodišča

Zelo nenavadno je, da mnenje Državnega zbora pripravlja in predstavlja Združena levica, stranka s poslanko in petimi poslanci. V Koaliciji "Za otroke gre!" se sprašujemo, kako je mogoče, da stranke, ki so prevzele odgovornost vodenja države, pristajajo na to, da protidružinska stranka s šestimi odstotki podpore na volitvah, ki družini odreka naravni temelj, ki ne priznava pomena biološkega spola v družini, ki ne priznava materinstva in očetovstva, lahko določa družinsko politiko naše države. Če take politike, ki hoče kot sama priznava "na vsak način" odpraviti družino kot naravno dejstvo, ne more ali noče ustaviti vladajoča politika, potem je nujno, da jo ustavi ljudstvo.

Združena levica v svojem mnenju ne ovrže nobenega izmed temeljnih argumentov, s katerimi Koalicija »Za otroke gre!« dokazuje, da je referendum o noveli temeljnega družinskega zakona ustaven in zakonit. Celo več iz mnenja Združene levice izhaja, da Zakon o zakonski zvezi in družinskih razmerjih ni protiustaven; da zakonska zveza žene in moža ni protiustavna; da posvojite otrok s strani istospolnih parov niso človekova pravica; da sprejeti zakon spreminja kopico zakonov, (pri čemer poslanci o tem ob glasovanju niso imeli pojma, kar lepo izhaja iz zapisov sej) ter, da zakon ne zagotavlja možnosti ugovora vesti za javne uslužbence itn.

Mnenje Združene levice je sicer tako oblikovno kot vsebinsko precej zmedeno in na več mestih v nasprotju samim seboj. Tako npr. trdijo, da posvojitev ni pravica odraslih, potem pravijo, da z zakonom dve osebi istega spola ne dobita pravice do posvojitve, hkrati pa v naslednjem stavku napišejo, da bodo z spremembo zakona dobili "zgolj in samo" pravico, da "podajo predlog za začetek postopka posvojitve". In, da bo zmeda popolna, zapišejo tudi stavek: "Novela ZZZDR se torej ne dotoka niti enega člena, ki se nanaša na posvojitve otrok."

Mnenje Združene levice je tudi nekorektno, lahko rečemo celo pobalinsko, saj Koaliciji »Za otroke gre!« podtika prav neverjetne stvari in med drugim trdi: »Pobudnika tudi sama ugotavljata, da je v takšnem primeru pravilna odločitev Državnega zbora, da razpis referenduma prepove.« Če pobudnika tako mislita, zakaj sta vložila ustavni spor oz. ustavno pritožbo na Ustavno sodišče? Gre torej za grobo zavajanje.

Takoj v naslednjem stavku Združena levica piše še: »Prav tako je pravilna navedba pobudnikov, da bi še naprej obstajala protiustavna ureditev v več kot 70 primerih področne zakonodaje.« To v ustavnem sporu oz. ustavni pritožbi Koalicije "Za otroke gre!" seveda ni nikjer napisano. Zapisano pa je, da je za ugotavljanje protiustavnosti zakonodaje v Sloveniji pristojno Ustavno sodišče. To pa za veliko večino od teh, domnevno 70 zakonov, protiustavnosti ni ugotovilo. Torej, spet milo rečeno zavajanje in neresnica. Celo več, Koalicija »Za otroke gre!« v ustavnem sporu opozarja na to, da sprejeti zakon na predlog Združene levice prinaša protiustavne posledice, pare istega spola pa v nekaterih primerih postavlja celo v slabši položaj kot ga imajo sedaj.

Iz Mnenja Združene levice izhaja zavedanje, da nimajo vsebinskih argumentov za svoje zahteve, zato v besedilu na mnogih mestih ponavljajo eno in isto. Kaže, da so želeli vsaj po obsegu doseči ustavni spor oz. ustavno pritožbo Koalicije »Za otroke gre!«, ki skupaj šteje 44 strani, mnenje Združene levice pa 42. Tak vtis utrjuje dejstvo, da so v dokument kratko malo prekopirali večino Sklepa Državnega zbora, s katerim je le ta prepovedal referendum, in ga še enkrat ponujajo v branje Ustavnemu sodišču. To seveda ne more služiti ničemur pred ustavnim sodiščem, ne v vsebinskemu ne postopkovnemu smislu, saj je prav vsebina tega prekopiranega sklepa osnovni predmet Ustavne presoje in ni prav nobeno potrebe, da ga prekopiranega Združena levica še enkrat navaja.

Glede na vse navedeno. Mnenje Združene levice je zmedeno, neargumentirano, zavajajoče (milo rečeno) in v velikem delu plagiat Sklepa Državnega zbora, s katerim je le ta prepovedal referendum. Kot takega ga je težko razumeti  drugače kot norčevanje iz Državnega zbora in Ustavnega sodišča.

Verjamemo, da bo po tem mnenju Združene levice, ki ga očitno podpirajo tudi vladne stranke, odločitev Ustavnega sodišča, da dovoli referendum še lažja.

Ne le iz našega ustavnega spora oz. ustavne pritožbe, ampak po našem prepričanju tudi iz mnenja Združene levice torej izhaja, da niso izpolnjeni ustavni in zakonski razlogi za prepoved referenduma ter da je bila prepoved referenduma in zbiranja podpisov s strani Državnega zbora nezakonita in protiustavna.

Koalicija "Za otroke gre!"

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top