• Na sliki: državljan Norrie

Neverjetno: Avstralsko vrhovno sodišče odločilo, da obstaja nedoločen spol

Avstralsko vrhovno sodišče je priznalo obstoj tretjega, "nedoločnega" spola, ki ni moški ali ženski. Sodišče je razsodilo, da nikogar ni mogoče prisiliti, da se v uradnih postopkih razglasi za moškega ali žensko. Vsi Avstralci imajo tako sedaj pravico, da se opredelijo kot nedoločnega spola. Odločitev avstralskega vrhovnega sodišča razveljavlja določilo avstralske zvezne države Novi Južni Wales, da je spol lahko samo ženski ali moški.

To določbo je izpodbijal aktivist državljan Norrie, ki ga LGBT aktivisti in aktivisti teorije spola imenujejo »borec za enakost spolov«. Ta je ob objavi sodbe dejal, da »je vesel in da upa, da bodo ljudje razumeli, da obstaja še kakšna druga možnost od ženskega in moškega spola«.

»53-letni Norrie, ki uporablja samo eno ime, se je rodil na Škotskem kot moški. Ko je bil star sedem let, se je preselil v Avstralijo. Leta 1989 si je s kirurškim posegom spremenil spol in postal ženska. Po operaciji pa se ni počutil kot ženska, zato je opravil še dodatne operacije, da ne bi bil ne moški in ne ženska.« (povzeto po STA)

Aktivisti t.i. teorije spola in LGBT aktivisti po eni strani ne priznavajo naravnega ženskega in moškega spola in zahtevajo naj spol postane stvar svobodne izbire ene od treh ali celo več možnosti. Ob tem pa hočejo prevzeti simboliko zakonske zveze, na način, da zahtevajo njeno redefinicijo v smislu odprave različnosti spolov kot predpogoja za sklenitev zakonske zveze. Zahtevajo torej odpravo spola kot pravno kakorkoli relevantne osebne okoliščine. V teh svojih stališčih so skregani sami s seboj. Če namreč razlik med "spoli" po njihovo ni, je zelo čudno, da se isti ljudje v isti sapi predstavljajo tudi kot »borci proti diskriminaciji na osnovi spola« kot osebne okoliščine. To kaže na to, da je njihov namen rušiti obstoječo družbo, ob tem pa kazati "pravičniški" obraz.

Za običajnega človeka, ki je obremenjen s svojimi vsakodnevnimi problemi so te razprave norost, ampak ta "norost" očitno postaja realnost, če jo bosta svetovna pravo in politika korak za korakom uzakonjala. Velik korak v tem smislu predstavlja t.i. Resolucija Lunaček.

Prve in največje žrtve že so in bodo otroci, ki se jih je tudi po slovenskih šolah že nagovarjalo naj spremenijo spol in eksperimentirajo s spolno usmerjenostjo.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top