• Ena od klinik Planned Parenthood, največje globalne institucije za izvajanje smrti nerojenih otrok.

Detomor nerojenih otrok najvišja prioriteta ameriške Demokratske stranke med epidemijo

Medtem, ko je vsa država v samoizolaciji zaradi epidemije koronavirusa, so klinike za detomore nerojenih otrok odprte in sprejemajo v svoje prostore celo dvakrat več ljudi, kolikor je bilo dovoljeno z omejitvenimi ukrepi za širjenje virusa.

Kako grobo kršijo omejitvene ukrepe za preprečevanje širjenja epidemije se je pokazalo v kliniki za detomore Planned Parenthood v mestu Aurora v zvezni državi Illinois v Združenih državah Amerike. Ko se je pri opravljanju abortusa na zahtevo nekaj zalomilo in je ženska, pri kateri so izvajali detomor v maternici začela močno krvaveti, so na kliniki poklicali reševalce. Žensko so nato odpeljali v bolnišnico, ki ironično, v času epidemije ne opravlja nobenih nenujnih posegov, drži pa se tudi predpisov za omejevanje širjenja epidemije.

Zapiski reševalcev kažejo, da je bila abortivna klinika Planned Parenthood v času njihovega posredovanja polna. V njej se je tedaj nahajalo 20 ljudi, čeprav država Illinois prepoveduje vsa ne-nujna srečevanja, nujna srečevanja pa omejuje na največ 10 oseb.

Medtem ko so cerkve, gostinski lokali in druga podjetja v državi zaprta, bolnišnice pa ne izvajajo nobenih ne-nujnih posegov z namenom preprečevanja širjenja okužb, pa ostajajo abortivne klinike povsem odprte, z blagoslovom guvernerja J.B. Pritzkerja.

Glede na dejanja guvernerja, je tako detomor nerojenih otrok najvišja prioriteta države Illinois, saj medtem ko omejujejo vse ostalo v abortivnih klinikah tolerirajo celo dvakrat večjo koncentracijo ljudi kot na »nujnih srečevanjih«. In to v zveznih državah, ki jih vodijo Demokrati in so sprejele najstrožje omejevalne ukrepe v imenu zaščite pred okužbami s COVID 19.

Jurij Perko

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top