Dokumenti: Simon Vrhunec, direktor Kliničnega centra zahteval prepoved maše in kratil versko svobodo

Pred dnevi je začela v javnosti krožiti kopija dokumenta, s katerim je Simon Vrhunc 19.3.2014 tamkajšnjemu duhovniku in bolnikom prepovedal obhajanje sv. maše za nerojene otroke v kapeli Kliničnega centra. S tem je kršil ustavno zagotovljeno pravico do verske svobode in svobodo delovanja verskih skupnosti.

Marca smo poročali, da je vodstvo Kliničnega centra protiustavno prepovedalo sv. mašo za nerojene otroke, ki je bila napovedana za materinski dan 25. marec 2014.

Pred dnevi pa so se v javnosti začeli pojavljati dokumento, iz katerih je razvidno, kakšen je bil redosled dogodkov in kaj je bila dejanska vsebina prepovedi sv. maše.

Kot je razvidno iz dokumentacije, je direktor Simon Vrhunc v pismu, s katerim je zahteval prepoved, maše zapisal:
»UKC odločno odklanja molitev za umrle med postopkom umetne prekinitve nosečnosti.(...) Glede na navedeno zahtevamo, da napovedano mašo prekličete.«

Preberite si celoten dokument, ki ga UKC ni želelo posredovati javnosti in ki predstavlja dokaz, kako je vodstvo največje državne bolnice kršilo versko svobodo in temeljne človekove pravice.

Z omenjeno prepovedjo sv. maše se je Slovenija znašla v nečastni družbi držav sveta, kjer državni uradniki civilnemu prebivalstvu določajo za kaj smejo moliti in za kaj ne.

Lo. Ma.

Preberi več:

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top