Gorenjski glas prisluhnil bralcem in se opravičil!

Veliko bralcev tednika Gorenjski glas je bilo presenečenih in zgroženih nad nestrpnostjo Damjane Šmid v članku z naslovom »Hvala, Aleš Primc«. V njem je avtorica neargumentirano in sovražno poniževala sovoditelja Koalicije "Za otroke gre!" in vse, ki se zavzemajo za pravice otrok, staršev in starih staršev.

Mnogo bralcev je protestiralo proti tako neargumentiranemu in žaljivemu pisanju. Bralci so se tudi samoorganizirali ter vodstvu tednika posredovali svoje nestrinjanje in ogorčenje zaradi nestrpnega prispevka v obliki peticije, ki jo je podpisalo kar 323 bralcev časopisa. V njej so izrazili prizadetost zaradi pisanja Damjane Šmid in sporne uredniške politike časopisa Gorenjski glas.

Po posredovanju velikega števila bralcev je Marija Volčjak, odgovorna urednica časopisa, izrazila opravičilo bralcem, ki so bili zaradi prispevka prizadeti. Njen odziv je mogoče podpreti v upanju, da se takšni izpadi sovraštva, v katerih pisci ponižujejo in žalijo drugačemisleče, ne bodo več ponavljali.

Katarina L.
Več:

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top