Nerojeni otrok: Hej mami, rada te imam!

Hej mami, to je najin prvi skupni dan. Ampak ti še nisi vedela, da sem tam. Hotel sem te presenetiti. Presenečenje! Bil sem tako majhen, ampak tvoje veliko srce mi je pomagalo, da sem rasel in postajal večji in večji.

Je to slanina? Tako sem lačen mami. Slanina je, juhu. Pojedel bi vso slanino na svetu. Ups. Jutranja slabost. Oprosti mami, upam, da se boš kmalu počutila bolje. Vse je v redu, še vedno si najlepša.

Mami, poglej kako rastem. Poglej moje rokice. Odraščati je v tebi je tako zabavno, mamica. Rad se pretegujem s teboj, popijem skodelico mleka, uživam. Ko se utrudim, pa grem spančkat. Sanjam o tem, da te bom objel, ti dal poljubčka. Rad te imam, mamica. Rad te imam od najinega prvega skupnega dne. Vsak dan te imam bolj in bolj rad.

Hej mami, danes je najin… saj ne vem, veliko dni sva že skupaj. Danes sva pri zdravnici. Me lahko vidiš mamica? Kaj je to? »Deklica je!« Oh, deklica sem!
Rada odraščam mami. Ojej, oprosti, da ti hlače niso več prav. In čevlji s peto, ne moreš jih več nositi. Ne skrbi. Nekega dne ti bom dal največji objem vseh objemov. Za zdaj pa upam, da čutiš kako se stiskam k tebi in te objemam. Rad bi ti povedal, da zelo rad odraščam s teboj. Odraščam v »veselem bazenčku« in dala si mi najlepše oči. Všeč mi je, da sem tvoja mala deklica. Obljubim, da ne glede na to kako velika bom postala, bom vedno tvoja mala punčka.

Mami, danes je najin »nevemkoliki« dan skupaj in danes greva na piknik. O, kako sem že velika. Oprosti, mami, ampak tukaj postaja vedno bolj tesno in komaj se še pretegnem. Super sva se imeli skupaj, ampak mislim, da sem pripravljena, da pridem ven.

Mogoče se ne bom spomnila vseh trenutkov, ki sva jih do sedaj preživeli skupaj, ampak pomembno je, da veš, da si odlično opravila svoje poslanstvo. Hvala, da si z mano delila sladoled, mi brala in da sva skupaj poslušali glasbo. Hvala, da si se odrekla vsem slabim stvarem, ki mi škodijo in mi dala vse dobre stvari, ki jih potrebujem.

Hvala za oči, za ušesa in moj nos. Hvala za roke, nogice in prstke. Hvala za moje srce. Najbolj od vsega pa sem ti hvaležna za ljubezen.

Rada te imam mami in komaj čakam, da te srečam!

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top