Kaj lahko pričakujemo od Ustavnega sodišča?

Upamo, da bo Ustavno sodišče odločalo v skladu z zakonom, ustavo, mednarodnimi dokumenti o človekovih pravicah ter spoštovalo svoj ustavni položaj.

Ustavno sodišče ima na današnji seji drugič na dnevnem redu točko referenduma o zakonu, s katerim hoče Združena levica z vladnimi strankami ukiniti zakonsko zvezo žene in moža. Druga obravnava pomeni, da je precej verjetno, da bo ustavno sodišče sprejelo odločitev.

Koalicija "Za otroke gre!" je v sodelovanju z vrhunskimi pravnimi strokovnjaki pripravila tehtno strokovno argumentacijo, iz katere izhaja ne le, da je referendum mogoč, ampak da je nujen v nastalih razmerah, ki jih je ustvarila skrajna Združena levica.

Upamo, da Ustavno sodišče ne bo podleglo političnim in drugim pritiskom, saj nasprotniki referenduma in človekovih pravic otrok, staršev in starih staršev niso predstavili nobenih strokovnih argumentov. Svoje interese v škodo otrok, staršev in starih staršev uveljavjajo zgolj s politično močjo, ob podpori Združene levice in koalicijskih strank, s teptanjem svobodne javne razprave ter medijsko prevlado slovenske družbe.

Del tega pritiska je tudi manipulacija s podpisi 22 poslank in poslancev parlamentarne skupščine Sveta Evrope, ki jo je poleti ob tem, da nimajo nobenih resničnih argumentov, izvedla skrajna Združena levica z Matjažem Hanžkom na čelu. Ti podpisi radikalnih poslancev iz evropskih držav namreč nimajo nobene mednarodno pravne teže niti ne pomenijo nikakršne obveze Slovenije.

V Koaliciji »Za otroke gre!« optimistično, z veseljem in potrpežljivo čakamo odločitev. Pričakujemo, da bo Ustavno sodišče omogočilo referendum, vendar pa se pripravljamo tudi na drugačno možnost in sporočamo, da bomo z  našim delom nadaljevali ne glede na to, kakšna bo odločitev.

Upamo, da bo Ustavno sodišče odločalo v skladu z zakonom, ustavo, mednarodnimi dokumenti o človekovih pravicah ter spoštovalo svoj ustavni položaj.

Metka Zevnik, sovoditeljica Koalicije "Za otroke gre!"
Aleš Primc, sovoditelj Koalicije "Za otroke gre!"

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top