Lojze Peterle podpira življenje in družino

V nedeljo bomo imeli priložnost, da se udeležimo volitev za Evropski parlament. Med najboljšimi kandidati je gotovo Lojze Peterle.

Dokazano se zavzema za življenje, družino, Slovenijo in versko svobodo!

Med slovenskimi politiki v evropskem parlamentu se je zapisal kot največji zagovornik spoštovanja življenja, zakonske zveze, družine in verske svobode. V preteklem letu je jasno zastopal vrednote življenja in družine. V zadevi Estrela Report se je zavzel za spoštovanje življenja od spočetja naprej;  v razpravah okoli Lunacek Poročila pa je zagovarjal spoštovanje pravice vsakega otroka do očeta in matere.

Peterle ima izkušnje in velik mednaroden ugled!

Peterle je bil prvi predsednik slovenske vlade, ki je izpeljala osamosvojitev v letih 1990 in 1991. Med drugim je bil dvakrat zunanji minister RS, podpredsednik Evropske zveze krščanskih demokratov, predsednik Slovenskih krščanskih demokratov, poslanec v Državnem zboru RS, predsednik Komisije DZ za evropske zadeve, član predsedstva Komisije za prihodnost EU ter predsednik Čebelarske zveze Slovenije. Trenutno je poslanec Evropskega parlamenta v poslanski skupini ELS-ED, podpredsednik Evropske ljudske stranke, podpredsednik Evropskega združenja federalistov (UEF). Poleg tega je Peterle tudi dobitnik več državnih in mednarodnih nagrad in odlikovanj.

V nedeljo bomo šli na evropske volitve in ponosno oddali svoj glas. Gotovo mnogi tudi za Lojzeta Peterleta.

Zavod KUL.si

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top