Melania Trump začela govor z Očenašem! Zakaj je to pri nas prepovedano?!

Ob javni molitvi Melanie Trump se odpira vprašanje, zakaj v Sloveniji radikalni levičarji še vedno zahtevajo prepoved molitve v politiki in javnem življenju. Tako je Janko Veber, kontroverzni kristjanofob in član stranke Socialni demokrati, pred leti javno prepovedal pesem Očenaš hlapca Jerneja, ki ga je napisal velikan slovenske književnosti Ivan Cankar. Navkljub takšnemu levemu fašizmu je pomemno, da verni ljudje končno postanejo enakopravni vsem drugim družbenim skupinami in da se v javnosti lahko predstavijo tudi z molitvijo in verskimi simboli.

Ameriški predsednik Donald Trump je na sobotnem zborovanju na Floridi pred več tisoč zbranimi podporniki pozval medije, naj prenehajo s širjenjem laži in manipulacijami. Prva dama ZDA, Melania Trump, pa je odprla dogodek z molitvijo, nato pa izrekla nekaj kritičnih besed na račun tistih, ki kritizirajo njo in njenega moža. "Vedno bom zvesta sebi in iskrena do vas, ne glede na to, kaj nasprotniki govorijo o meni," je dejala. "Želimo si tako Ameriko, kjer lahko vsak dobi delo in uspe." Dejala je, da bo podpirala tiste akcije, ki so blizu njenemu srcu in bodo vplivale na ženske in otroke po celem svetu. "Moj mož gradi varno državo in državo napredka," je še dejala v svojem govoru.

Avtor

Mateja Lorbar

Družbena aktivistka in analitik slovenske družbe. S svojim možem in s tremi otroki živi v manjšem slovenskem kraju.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top