Čedalje bolj nasilni socialisti Francijo pehajo v hude kršitve človekovih pravic

Uresničila se je decembrska grožnja francoskih socialistov o prepovedi spletnih strani, ki bi ženske informirale o nosečnosti in prisluhnile njhovim stiskam ob razmišljanju o končanju življenja nerojenega otroka. Številne ženske v težkih situacijah ne vedo, kako se odločiti, iščejo nasvet in čutijo potrebo po pogovoru. Francoske državne spletne strani pa ponujajo le informacije o splavu. Spletne strani, ki želijo ženskam prisluhniti v njihovih stiskah in jim pomagati, bodo po novem preganjali.

Francija se tako pridružuje svojim nekdanjim kolonijam, in tistim državam, kjer vladajoči socialisti ukinjajo svobodo govora.

Nadškof Pontier v pismu Hollandu: »Prekinitev nosečnosti ostaja težko in hudo dejanje, ki globoko vpliva na vest posameznika«

Francoski socialisti, ki zagovornikom življenja omejujejo svobodo izražanja na spletu trdijo, da bodo »kaznovali le tiste ustanovitelje spletnih strani, ki ustrahujejo ali izvajajo psihološki in moralni pritisk na žensko, naj ne splavi«, so kontroverzni zakon pospremili predstavniki socialistov. Po novem ne bi smeli na ženske vplivati na noben način, ko se odločajo za končanje življenja nerojenega otroka. Zakon uvaja visoke kazni in celo zapor za spletne objave zagovornikov življenja, tudi če želijo ženskam v stiski samo prisluhniti. V Franciji državne spletne strani govorijo le o »pravici« do splava, nikoli ne omenjajo otroka, ne govorijo o nerojenem otroku, ampak le o 'vsebini' nosečnosti. Vsako leto v Franciji v bolnišnicah končajo življenje več kot 200.000 nerojenih deklic in dečkov. Spletne strani za zaščito življenja so se pojavile kot nujno potreben prostor poslušanja žensk, ki se znajdejo v stiski ob težki odločitvi in želijo izvedeti več o tem.

Zagovornikom življenja grozijo z zaporom in visokimi denarnimi kaznimi

Za tiste, ki se bodo na spletu zavzemali za življenje, je predvidena visoka denarna in celo zaporna kazen. Zakon bo onemogočal pro-life spletne strani, ki bi ženske spodbujale, da bi se odločile za življenje. Vodje organizacij, ki pomagajo ženskam po končanju življenja nerojenega otroka, pa bodo kaznovali z do 2 letoma zapora ali z globo 30.000 evrov. Socialistična vlada zatrjuje, da ne bodo preganjane spletne strani, ki ščitijo nerojene otroke, ampak samo tiste, ki se predstavljajo kot nevtralne in dajejo zavajajoče informacije. Vendar pa je zakon zelo ohlapen. Celo laični mediji, kot je Le Monde, ga kritizirajo kot napad na svobodo izražanja.

Adrienne Charmet: »Država ne sme imeti monopola nad resnico«

Pravniki civilne iniciative za varovanje podatkov pravijo, da država ne sme imeti monopola nad resnico. Opozarjajo na razlikovanje med »poskusom preprečevanja splava« in svobodo do stališča. »Kako je mogoče pravično kaznovati domnevne zlorabe, če je država tista, ki določa resnico«, je že lani novembra izjavila francoska aktivistka za varovanje podatkov Adrienne Charmet. Po mnenju zagovornikov človekovih pravic in svobode izražanja, pisanja in razširjanja svojim misli, je Francija pod Hollandovo socialistično vlado naredila velik korak nazaj v spoštovanju človekovih pravic in predstavlja slab zgled ostalim evropskim državam. Proti svobodi izražanja naperjena drža francoskih socialistov hkrati daje potuho starim in novim kršiteljem človekovih pravic, so enotni francoski zagovorniki človekovih pravic.

V bran zagovornikom življenja je stopila tudi Katoliška Cerkev

Predsedniku Hollandu so škofje že decembra napisali pismo, na katerega pa niso dobili odgovora. Predsednik francoske škofovske konference msgr. Georges Pontier je za Radio Vatikan takole pojasnil: »Mislim, da nam zakon sporoča, da v naši družbi poteka uničenje antropoloških pojmov, še posebej spoštovanje dostojanstva človeka. Obenem nam ta zakon pravi, da je na pohodu individualizem, v katerem vsak dela, kar hoče. Tako se poudarja pravica ženske, da lahko dela s svojim telesom, kar želi. Nihče več ne ščiti najbolj ranljivih, v tem primeru nerojenih otrok.«

Nadškof Georges Pontier, je v pismu francoskemu predsedniku Francoisu Hollandu zapisal, da prekinitev nosečnosti ostaja težko in hudo dejanje, ki globoko vpliva na vest posameznika. Spletne strani po besedah nadškofa Pontiera nadomeščajo pomanjkanje posvetovalnic, njihov uspeh pa dokazuje, da odgovarjajo pričakovanjem žensk. Na teh mestih sprejemajo vse: od tistih, ki obdržijo otroka, do tistih, ki vztrajajo pri odločitvi za splav ali po splavu čutijo potrebo, da o tem spregovorijo.

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top