• Vir fotografije: Pixabay.

Nemi krik – dokumentarni film, ki bi ga morala videti vsaka ženska, preden se odloči za detomor otroka v svojem telesu

Nemi krik je ameriški dokumentarni film, ki prikazuje detomor nerojenega otroka. Prikazuje postopek smrti 12 tednov starega otroka v maternici. Otrok ob tem čuti nelagodje in bolečino, ki bi jo mnogi radi zanikali.

Avtor filma je ameriški zdravnik Bernard Nathanson, nekdanji direktor največje abortivne klinike na svetu in soustanovitelj organizacije NARAL (National Abortion Abolition Association), ki je bila ustanovljena zato, da bi razširila proabortivno miselnost, torej miselnost, ki podpira detomor otrok v materinem telesu. Njihova strategija je bila zavesti ameriško javnost in sodišča glede resnice, ki so jo dobro poznali. Ta resnica pa je dejstvo, da je detomor otroka v maminem telesu umor razvijajočega se človeškega bitja. Dr. Nathanson je bil vrsto let vodilni aktivist za legalizacijo takega detomora. Ko pa si je ultrazvok utrl pot v prenatalni medicini, je postal zagovornik življenja nerojenih otrok.

Dr. Bernard Nathanson: »Osebno sem odgovoren za več kot 75.000 smrti otrok v maminem telesu. To je največja napaka v mojem življenju, uzakonitev tega detomora pa največja napaka v zgodovini naroda.«

Več na: https://www.youtube.com/watch?v=fGSowT1Yjso&t=404s

I. N. P.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top