Posvojenka lezbijke se je vrnila k biološkim staršem

Hčerka igralke Rosie O’Donnell je 11. avgusta 2015 odšla od doma s svojim psom, terierjem Bearom. Igralka je takrat za javnost zapisala, da je Chelsea prenehala jemati zdravila in nujno potrebuje zdravniško pomoč, kajti hčerka ima duševno bolezen. 17-letnico so teden dni nazaj našli pri nekem 25-letniku, ki je bil aretiran zaradi ogrožanja mladoletnika. Chelsea, ki je medtem dopolnila 18 let, pa je znova odšla od doma, tokrat k svoji biološki materi. Igralka je preko predstavnice obvestila javnost, da je to želja njene hčerke, ki je ravnokar dopolnila 18 let.

Igralka je Chelseo kontroverzno posvojila s svojo nekdanjo lezbijko Kelli Carpenter, sama posvojitev pa je bila že takrat polna ovir, kajti oglasila se je njena biološka mama in dejala, da jo je v posvojitev prisilil njen nekdanji mož. Predstavnica O'Donnellove je medijem pojasnila, da je bila posvojitev v skladu s pravili.

Februarja letos se je 53-letna komičarka po dveh letih ločila že od druge lezbijke Michelle Rounds, takrat je izjavila, da bi rada več časa preživela z otroki. O'Donnellova ima štiri posvojene otroke, eno hčerko pa je rodila s pomočjo umetne oploditve.

Vse kaže, da se vedno bolj potrjujejo znanstvene raziskave, da je odraščanje otrok v homoseksualnih in lezbičnih skupinah travmatično in za otroke neprimerno. V Sloveniji bodo državljani na referendumu zavrnili sporno novelo Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, ki predvideva tudi takšne sporne posvojitve. 

Več:

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top