Škandal: Dejan Židan, SD, hoče kaznovati starše, ki bodo praznovali božič!

Socialni demokrati, ki so že sklenili dogovor o povolilnem sodelovanju s stranko Desus, Karla Erjavca, pripravljajo nov napad na verujoče državljane. Tokrat skozi nov Družinski zakonik,  v katerem želijo uzakoniti finančno kaznovanje staršev, ki bodo brez soglasja svojih otrok praznovali Božič in druge verske praznike.

Grob napad na verujoče!

Anja Kopač Mrak, ministrica za delo družino, socialne zadeve in enake možnosti ter vidna predstavnica  stranke Socialni demokrati, je naročila izdelavo pravnih izhodišč za pripravo novega Družinskega zakonika. Obrnila se je na Barbaro Novak iz Pravne fakultete, ki je letos aprila pripravila omenjena izhodišča. V njih je Barbara Novak zapisala, da imajo starši pravico izbirati vero samo do otrokovega 10 leta; versko vzgojo pa lahko zagotavljajo izključno do 12 leta starosti. V kolikor otrok po tej starosti ne bi dal (pisnega) soglasja, potem bo svoje starše zaradi t. i. verskega nasilja lahko prijavil v šoli oz. na policiji (7 poglavje, str. 95).

Če naj družinska zakonodaja celovito ureja problematiko pravic in dolžnosti staršev, je mednje treba umestiti tudi pravila o verski vzgoji. Temu konceptu je sledil 131. člen predloga DZ, ki je določil, da imajo starši pravico do verske vzgoje otrok do dopolnjenega 12. leta otrokove starosti in da smejo otroku določiti veroizpoved do dopolnjenega 10. leta starosti. Ta rešitev je sledila zakonodajnim rešitvam v tujini, zlasti nemškemu Zakonu o verski vzgoji otrok (Gesetz über religiöse Kindererziehung), le da je starostno mejo spustila za dve leti. To pa zato, ker velja, da so danes otroci glede na leto 1921, ko je bil sprejet nemški zakon, prej sposobni odločati o sebi. (Barbara Novak v Pravnih izhodiščih za nov Družinski zakonik 2014 , 7 poglavje, str. 95)
V katerih primerih bo država lahko kaznovala starše?

Po mnenju številnih pravnih strokovnjakov gre za predlog drastičnega omejevanja človekovih pravic v Sloveniji. V primeru, da bodo starši brez pisnega soglasja svojega otroka prakticirali svojo vero, bodo deležni sodnih postopkov in finančnega kaznovanja, prisilnega psihološkega svetovanja in v skrajnih primerih celo odvzema svojega otroka. Takšni »protidružinski« ukrepi bodo možni takrat, ko bodo starši brez soglasja otrok izvajali »nasilno« versko vzgojo:

  • Molili v družini
  • V nedeljo šli k maši
  • Praznovali Božič ali Veliko noč
  • Imeli v stanovanju križ oz. svete podobe
  • Na počitnicah obiskali cerkev
  • Poslali svojega otroka k verouku oz. birmi
  • Branje Svetega pisma
  • Petje cerkvenih pesmi
  • Praznovanje godu

V osnovnih šolah bodo na osnovi takšne zakonodaje indoktrinirali otroke o vseh primerih, kjer bi starši brez soglasja otrok izvajali »nasilna« verska dejanja. Prav tako bo država vzpostavila posebne službe za zaščito ter pravice otrok z namenom, da vzpostavijo konflikte znotraj verujočih družin in da pospešujejo ateizacijo otrok.

Dejan Židan in Anja Kopač Mrak v koaliciji s Karlom Erjavcem se hočeta spraviti na otroke iz katoliških, muslimanskih, pravoslavnih in evangeličanskih družin!

Cilj stranke Socialni demokrati je očiten – ateizacija Slovenije, napad na družine kristjanov in drugače vernih, preko državnih šol vnašanje konfliktov v družine ter finančno kaznovanje staršev, če bodo hoteli vzgajati svoje otroke v skladu s svojimi verskimi prepričanji. Zato je nujno, da o omenjenem načrtu Socialnih demokratov seznanite svoje sorodnike in prijatelje ter na volitvah zavrnete njihovo nestrpno politiko.

Marija Ho.
Več:

Pravna izhodišča za pripravo novega Družinskega zakonika 2014 (7 poglavje, str. 95)

Na članek so se že odzvali v stranki SD. Za razliko od običajne prakse slovenskih medijev v celoti objavljamo, kar hočejo, kljub temu, da se do vsebine članka in izhodišč za pripravo novega Družinskega zakonika ne opredelijo niti z eno besedo:

"ZAHTEVEK ZA POPRAVEK NAPAČNIH IN NERESNIČNIH NAVEDB

Ljubljana, 10. julij 2014


Spoštovani!


Na podlagi 26. člena Zakona o medijih (ZMed-UPB1, Uradni list RS, št. 110/2006 z dne 26.10.2006) zahtevamo popravek napačnih in neresničnih navedb v prispevku z naslovom »Škandal: Dejan Židan, SD, hoče kaznovati starše, ki bodo praznovali božič!« avtorice Marije Ho., objavljenega na vašem spletnem portalu 24kul.si, z dnem 10. julij 2014 (http://24kul.si/skandal-dejan-zidan-in-socialni-demokrati-bodo-kaznovali-starse-ki-bodo-praznovali-bozic).

V prispevku je objavljenih več neresničnih navedb, zato zahtevamo, da objavite popravek stranke SD, ki sledi v nadaljevanju:

"Prispevek na spletnem portalu 24kul.si je popolni konstrukt, ki temelji na podtikanjih in lažeh! Ne predsednik Socialnih demokratov mag. Dejan Židan, ne stranka SD, nikoli ni in ne bo pripravljala nikakršnega napada na verujoče državljanke in državljane Republike Slovenije. Prav tako ne želimo nikogar kaznovati in nikomur kratiti temeljnih človekovih pravic. Socialni demokrati smo trdni zagovorniki spoštovanja človekovih pravic, ne glede na kraj rojstva, položaj, barvo kože, spol, jezik, veroizpoved, politično ali spolno usmeritev in jasno  zastopamo varstvo enakopravnosti ter spoštovanje rasne, verske in nazorske različnosti in samostojno voljo posameznika o izbiri svojega verskega prepričanja. Gre torej za navadno politikantstvo in podtikanje, ki služi zgolj in samo diskreditaciji našega predsednika in stranke SD v predvolilne namene!"

Zahtevamo, da popravek takoj objavite na vašem portalu, v nasprotnem primeru bomo uporabili vsa pravna sredstva za očitno blatenje in poskus diskreditacije predsednika ter stranke SD v javnosti!

Hvala za razumevanje!

Lep pozdrav,

Služba SD za odnose z javnostmi"

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top