Podjetja umikajo podporo organizaciji Planned Parenthood

Dva tedna po tem, ko so raziskovalni novinarji iz Centra za medicinski napredek objavili prvi video, kako Planned Parenthood prodaja organe splavlejnih otrok, so podjetja  Coca-Cola, Ford in Xerox, umaknili izjmene finančne podpore tej vodilni svetovni organizaciji za propagando in izvajanje splava. 

Predstavniki Coca-Cole, Ford Motor Co. in Xerox so potrdili, da so od organizacije Planned Parenthood zahtevali, da z njihove spletne strani odstrani njihova imena, ki so bila navedena kot donatorji. Na spletni strani je bilo sicer navedenih 41 podjetij, ki so bili donatorji te organizacije. Sedaj ni več nikogar.

Izjemna finančna in politična moč

Planned Parenthood ni le vplivna aktivistična organizacija, temveč tudi zelo dobičkonosno podjetje. Med 30. junijem 2013 in 2014 je imelo 1,303 miljarde dolarjev prihodkov in 127 mio dolarjev dobička. V tem obdobju so prejeli npr. 528 mio dolarjev državnih sredstev in 391 mio dolarjev privatnih donacij. Za primerjavo za kako veliko in vplivno aktivistično podjetje gre: koncern Gorenje je imel v podobnem obdobju cca. 1,369 miljarde dolarjev prihodkov, novomeškki Revoz pa 719 mio dolarjev.

Planned Parenthood ni samo najvplivnejša svetovna organizacija za spodbujanje splava, ampak tudi ena največjih aktivističnih organizacij proti zakonski zvezi žene in moža ter za posvojitev otrok istospolnim parom

Obama preiskuje novinarje, namesto trgovanje s telesnimi deli splavljenih otrok

Pred nedavnim je organizacija Planned Parenthood prejela 500 tisoč dolarjev ameriških davkoplačevalcev. Kaže, da bodo izgubili tudi ta del sredstev. Seveda je vse odvisno od rezultatov obeh preiskav - tako zvezne kot tudi državne. Žal pa se preiskovalci bolj kot s tem, da bi raziskali kriminalno vodstvo organizacije Planned Parenthood, ukvarjajo s tem ali so video posnetki novinarjev pridobljeni na legalen način. Planned Parenthood trdi, da je bila njihova organizacija "zlorabljena", posnetki prirejeni, pogovori pa zavajajoče interpretirani.  Planned Parenthood povsem pričakovano branijo tudi Obama in njegovi zavezniki, štirje demokrati v kongresu: Jan Schakowsky, Zoe Lofgren, Jerry Nadler in Yvette Clarke. 

Ker se je ekipa Centra za medicinski napredek razkrila že po dveh objavljenih video posnetkih, pa mnogi predvidevajo, da imajo še kar nekaj video posnetkov na zalogi. Zato so pri Planned Parenthood previdni z izjavami.

Vsekakor se je ekipa novinarjev resno lotila svojega dela - obsežna preiskovalna novinarska študija naj bi trajala že tri leta - in kakor kaže ne bodo popustili pod izjemnimi finančnimi pritiski ter grožnjami in bodo vztrajali v svojih prizadevanjih, da se razkrije resnica.

Vesna Vilčnik

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top