Ženska na Floridi je rodila na skrivaj, da se je izognila splavu pod prisilo!

Leta 2014 je bila aretirana mlada ženska iz Palm Baya na Floridi, potem ko je rodila v kopalnici in pustila svojega otroka v plastični vrečki pod lijakom. Naj ugibam. To se je zgodilo, ker ni imela dostopa do varnega in zakonitega splava, kajne? Napačno.

Policiji je povedala, da je skrila svojo nosečnost, ker sta jo pri prejšnji nosečnosti njena mati in mama očeta njenega otroka prisilili v splav. Mislila je, da bosta isto storili tudi pri tej nosečnosti.

Potem, ko je rodilo v kopalnici, je bilo osemnajstletno dekle zaradi pretiranega krvavenja odpeljano v bolnišnico in kasneje aretirano zaradi zlorabe otroka. Seveda, če bi šla v najbližjo kliniko za splave in bi tam njenega otroka razkosali na koščke, to ne bi bil kriminal. Njenemu otroku je zdaj dobro, toda ljudje, ki so ubili njenega prvega otroka, niso bili ničesar obtoženi.

Če je bilo dekle staro osemnajst let, ko je rodilo, je moralo biti mladoletno, ko je bilo prisiljeno v splav. Čeprav ni mogoče vedeti zagotovo, kje je splavila, sem obiskal spletno stran najbližje klinike za splav in našel slogan: “Sočutna pomoč ženskam od leta 1974.” Zanima me, če ta sočutna pomoč vsebuje tudi vprašanja kot na primer: Ali želiš narediti splav? Je to tvoja izbira? Ali se počutiš neprijetno?

Trudim se razumeti, kako “usposobljeni in skrbni” medicinski delavci, kot so opisani na internetni strani, lahko ne opazijo tega, da je bila mladoletnica prisiljena narediti splav. Ko pride živčna najstnica skupaj s starejšo odraslo osebo, ali to ne sproži nobene skrbi? Ali je imelo to dekle priložnost, da s svetovalko govori zasebno? Je ta svetovalka zastavila vsa poizvedovalna vprašanja?

Morda obstaja samo eno vprašanje ki je res pomembno za kliniko: Bo plačano z gotovino, čekom ali kartico?

V vseh teh letih so skrivni poročevalci iz Live Action razkrili že na ducate video posnetkov, ki dokumentirajo sočutne in skrbne izvajalce splavov, kako prikrivajo posilstva, omogočajo splave glede na spol otroka, olajšujejo prostitucijo najstnikov, in najbolj nedavno, kako poučujejo mlada dekleta o nevarnih in zlorabljajočih spolnih praksah. En ali dva takšna primera sta lahko spregledana kot napaka, toda  vedno težje je verjeti ideji, da želi industrija splavov ženskam le najboljše.
 

Več:

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top