18 razlogov za razpis referenduma o družini!

Združena levica je 15. decembra 2014 v Državni zbor vložila novelo Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. Vodstvo Državnega zbora je odločilo, da se bo zakon obravnaval po hitrem postopku in da bodo poslanci glasovali o omenjenem predlogu v začetku marca. Predlog ukinja zakonsko zvezo žene in moža ter na podlagi izkušenj drugih držav  (22 od 194 držav na svetu) prinaša naslednje posledice omejevanja človekovih pravic otrok, staršev in starih staršev. Največje družinske organizacije so se združile v Koalicijo "Za otroke gre!" in po sprejemu sporne novele zahtevale razpis že drugega Družinskega referenduma v zadnjih treh letih. Glavni razlogi za razpis referenduma so naslednji:


1. Ukinitev zakonske zveze moškega in ženske.
2. Uzakonitev zakonske zveze "dveh oseb" z možnostjo posvojitve otrok.
3. Posvojitve otrok v homoseksualna razmerja.
4. Ukinitev pomena mame in očeta za otroka v temeljni družinski zakonodaji. Po novi zakonodaji naj bi bilo za otroka vseeno, ali ima in pozna mamo in očeta ali ne. Vprašajte svoje otroke, če se s tem strinjajo.
5. Šest brezplačnih oploditev z biomedicinsko pomočjo za oploditev žensk, ki hočejo otroka prikrajšati za očeta ter moško vzgojno in razvojno dimenzijo na državne stroške (20.000 EUR).
6. S pomočjo nadaljnjih ustavnih presoj in zakonodajnih trikov ter pravnega aktivizma uzakonitev sporne trgovine z materinstvom, kjer bodo istospolni partnerji kupovali otroke od revnih žensk.
7. Ustanavljanje Komisij za LGBT prevzgojo kot je to že uvedla Mestna občina Ljubljana in uvedba obveznih LGBT certifikatov za državljane in podjetja, ki hočejo poslovati z državnimi ustanovami.
8. Uvedba teorije spola - nove državne ideologije - v vrtce, osnovne in srednje šole ter univerze. Po njej bodo otroke učili, naj si sami določijo svoj spol. Združena levica, predlagateljica zakona, se zavzema, da priročnik Ljubezen je ljubezen postane obvezno učno gradivo v šolah.
9. Uvedba posebnih delavnic v šole in priprava novih učbenikov kot npr. Ljubezen je ljubezen. Umik pojmov "mama" in "oče" iz šolskih učbenikov.
10. Starši v javnih in zasebnih šolah ne bodo mogli več vzgajati svojih otrok v skladu s svojim prepričanjem. Preberite kaj se je dogajalo na OŠ Bičevje v Ljubljani.

11. Zasebne šole morajo izvajati javno veljaven program, v kolikor hočejo biti financirane. Združena levica je na seji Odbora v Državnem zboru 10. 2.. 2015 javno napovedala, da bodo morale zasebne šole učiti »novo državno družinsko ideologijo«, sicer bodo izgubile financiranje. Katoliške šole v teh državah so pred odločitvijo ali ohraniti vero ali državno sofinanciranje.

12. Javni uslužbenci, ki se ne bodo strinjali z radikalno LGBT ideologijo, bodo odpuščeni. To še posebej velja za matičarje, ki ne bodo poročali homoseksualnih parov, zdravnike in zdravstveno osebje, (ki ne bodo hoteli oplojevati lezbijk), sodnike in socialne delavce, (ki ne bodo hoteli podpisovati odločb o posvojitvi otrok v homoseksualna razmerja)...
13. Humanitarne in nevladne organizacije, ki v statutih in pri svojem delu ne bodo sledile državne LGBT ideologije, bodo izključene iz državnih razpisov in diskriminirane. (To se nezakonito sicer že v mnogih primerih dogaja.) 
14. Diskriminacija vseh javnih uslužbencev, ki se pri svojem delu ne bodo strinjali z LGBT ideologijo. Sodniki bodo pri tem »spregledali« ustavno pravico do ugovora vesti. 
15. Uvajanje kazenskih določil za preganjanje t.i. sovražnega govora, ki bodo predvidevale sodne procese in kazni za vse, ki se v javnosti ne bodo strinjali z LGBT ideologijo. Za primer: Huda oblika sovražnega govora in homofobije za aktiviste je, če kdo misli, da je prav, da otrok pozna mamo in očeta
16. Verske skupnosti bodo morale imeti LGBT certifikate, v kolikor bodo hotele kandidirati na javnih razpisih za obnovo kulturne dediščine.
17. Ukinitev zakonske zveze žene in moža bo neplodnim parom onemogočila posvojitve iz Rusije, Ukrajine in Makedonije. Te države bodo v primeru sprejema novele ZZZDR uvrstile Slovenijo na črno listo držav, kamor je prepovedano dajati otroke v posvojitev iz razloga, ker razumejo posvojitve otrok v homoseksualna razmerja kot grob poseg v pravice otrok.
18. Uveljavitev ZZZDR še naprej omejuje pravice starih staršev. Novi ZZZDR ne predvideva možnosti, da bi stari starši lahko posvojili svoje vnuke, lahko pa jih bodo v primeru smrti staršev socialni centri dali v posvojitev v homoseksualna in lezbična razmerja.

 

Kaj lahko naredite?

1. Spremljajte 24kul.si in se prijavite na e-novice

2. Oglejte si video Sodoma in Massachussetts o posledicah sprejema take zakonodaje.

3. Oddajte podpis za razpis Družinskega referenduma.

4. Finančno podprite Koalicijo »Za otroke gre«. Organizacija vseh aktivnosti zahteva materialna sredstva. Za vsak dar se vam zahvaljujemo.
 

Koalicija "Za otroke gre"

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top