Mladina proti 24kul.si

Pred enim mesecem smo napovedali, da se na Mladini pripravlja napad na 24kul.si. Prvi val se je zgodil v njihovi prvi aprilski številki. Članek je na internetu dostopen šele danes. Ker nima smisla, da bi kupovali Mladino in jo s tem podpirali, odgovor na njihovo pisanje objavljamo sedaj, ko je članek dostopen na njihovi spletni strani brezplačno.

Žal Mladina ne more iz svoje kože. Še vedno je nagnjena k pretiravanju in zavajanju, za kar je bila že nekajkrat obsojena na sodiščuNeresnica je npr. da naj bi na 24kul.si zapisali, da t.i. Poročilo Estrella predpisuje: »obvezno samozadovoljevanje otrok, starih do štiri leta«. Na 24kul.si tega nismo nikoli objavili, kar lahko vsak sam preveri.

Mladina zavaja, tudi ko trdi, da ne drži, (kar je bilo zapisnao na 24kul.si), da Poročilo Lunaček »predvideva kaznovanje vseh, ki ne bi trobili v isti rog z radikalnimi aktivisti teorije spola«. Pregon nasprotnikov je celo eden glavnih namenov resolucije, saj je to že po naslovu resolucija »za boj proti homofobiji«. V samem besedilu je pregonu tistih, ki jih imajo aktivisti za nasprotnike, namenjen cel odsek. V njem se med drugim državam članicam EU priporoča, da »sprejmejo kazensko zakonodajo o prepovedi spodbujanja k sovraštvu na podlagi spolne usmerjenosti in spolne identitete«. Da aktivisti teorije spola in homoseksualni aktivisti vse, ki spoštujejo materinstvo in očetovstvo, obtožujejo spodbujanja sovraštva ve vsa Slovenija in svet. Žal mnogi to preganjanje grobo občutijo tudi na svoji koži.

Iz Mladine veje želja, da bi razvozlala način delovanja Civilne iniciative za družino in pravice otrok. Menda nas preučujejo celo na fakultetah. Mladine ne bom prepričeval, da nima prav. Pred Civilno iniciativo so pomembne naloge in konkurenci nima smisla razlagati, kje se moti.

Laska, da Mladina 24kul.si in Civilno iniciativo prišteva v krog eminentnih evropskih organizacij npr. La Manif pour tous, ki je pripeljala v podporo družini na francoske ulice že več milijonov ljudi. Prav tako si štejemo v čast primerjavo s hrvaškim gibanjem  U ime obitelji, ki je zbralo preko 700.000 podpisov za referendum za vpis zakonske zveze ženske in moškega v hrvaško ustavo ter seveda na referendumu zmagalo.

Vidim, da nas ne moreta pozabiti Mitja Blažič, v katerem še zmeraj odmeva moralna panika, in Roman Kuhar, ki se očitno sramuje svojega aktivizma in se raje predstavlja kot izredni profesor in strokovnjak za raziskave. Ob tem bi ga spomnil, da pozablja na dve največji »raziskavi«: človeško zgodovino ter človekovo dvojno – žensko in moško naravo. Iz obeh nedvomno izhaja, da se moti.

Mislim, da lahko rečem v imenu mnogih podpornic in podpornikov Civilne iniciative in 24kul.si: Mladini se zahvaljujemo za pozornost in odpuščamo vse, kar nam je z zavajanji in neresnicami žalega storila ali pa le hotela storiti.

Aleš Primc

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top