Zavrnitev novega SSKJ je naša državljanska dolžnost in pravica!

Moj članek z naslovom »Odpovejte Slovar slovenskega knjižnega jezika s kontroverznim pojmovanjem družine!« je naletel na velik odziv slovenske javnost. Različni mediji so v en glas hiteli zatrjevali, da pripravljavci slovarja niso bili deležni nobenih pritiskov radikalnih protidružinskih organizacij in da gre za delo vrhunskih strokovnjakov.  Številni ljudje so si navkljub temu prebrali moje razloge za odpoved omenjenega slovarja. Logično vprašanje, kdo in v kakšne namene lahko privatizira slovenski jezik in poljubno spreminja pomen besedam, je v vsaki demokratični družbi legitimno in del javne razprave. To še posebej velja za slovar, na katerega se pri svojem delu in odločanju sklicujejo med drugim tudi poslanci, vlada in sodišča.

Načrt za ideološko preobrazbo spornega slovarja je bil spisan že februarja letos!

Cankarjeva založba je v začetku oktobra izdala drugo izdajo sedaj že kontroverznega Slovarja slovenskega knjižnega jezika (SSKJ), v katerem so avtorji samovoljno določili pomen družine, v katerem ni materinstvu in očetovstvo, moški in ženski razsežnosti družine ni mesta, čeprav velika večina besedo družina dojema v povezavi z besedami mama, oče, otrok/ci.  Obstajajo preverjene informacije, da so v času nastajanja omenjenega slovarja v akademskih krogih krožile ideje o preveliki heterenormativnosti prejšnjega slovarja in da je potrebno novo izdajo modernizirati in »homo-normirati« po željah t. i. radikalnih protidružinskih organizacij. Načrt za preobrazbo slovarja je bil v slovenskih javnosti celo javno razgrnjen, saj je ekstremistično homoseksualno glasilo Narobe v letošnji spomladanski števili objavila razpravo dr. Vojka Gorjanca z naslovom »O heteronormativnosti slovarskega opisa slovenskega jezika«, v kateri je zahteval nov in drugačen slovar, ki bo vključeval tudi spremenjene pomene slovenskih besed. V razpravi je ponovil svoje – sicer v  mednarodnih homoseksualnih krogih izumljene teze - da mora biti eden od ciljev novega slovarjev normalizacija določenih oblik vedenja na ravni besed. Gorjanc in drugi radikalni aktivistični "jezikoslovci" se zavedajo, da je mogoče s t. i. sabotažo jezika uveljavljati argumentacijo, aktivizem in interese svoje družbene skupine in s tem sčasoma na vseh področjih prevladati nad vsemi ostalimi, kar je njihov očitno končni cilj, ki so ga v veliki meri v Sloveniji že dosegli npr. na medijskem področju, kjer so vsi največji mediji postali njihovo enoglasno trobilo.

Taktika slovenskih homoseksualnih aktivistov – ugrabiti in cenzurirati Slovar slovenskega knjižnega jezika!

Aktivisti protidružinskih organizacij še vedno nočejo sprejeti dejstva, da so državljani marca 2012 na referendumu zavrnili legalizacijo homoseksualnih porok in posvojitev otrok. Zato so se odločili, da bodo svojo »teorijo spola« širili in vsiljevali na več nivojih kot npr.:

1. Širjenje t. i. delavnic v vrtcih in osnovnih ter srednjih šolah, ko brez soglasja in vednosti staršev prepričujejo otroke in mladostnike, da naj spreminjajo svoj spol in eksperimentirajo s svojo spolno usmerjenostjo. Prav tako jim govorijo, da se morajo odpovedati predsodkom ter razumeti homoseksualne zveze zgolj kot prostor ljubezni in sreče; klasične družine očeta in mame pa naj razumejo kot prostor nasilja in zatiranja.

2. Širjenje lezbične in homoseksualne literature med mladimi.

3. Na račun denarja davkoplačevalcev uvajanje obvezne homoseksualne indoktrinacije in prevzgoje za zaposlene na Mestni občini Ljubljana.

4. S pomočjo pravnih postopkov in trikov za hrbti državljanov in demokratičnih struktur izsiliti popolno izenačitev skupnosti ženske in moškega z istospolno skupnostjo vključno s posvojitvami otrok in umetnimi posvojitvami. Vzporedno tečejo tudi procesi družbene normalizacijo t.i. nadomestnega materinstva, ki je v svojem bistvu trgovina z otroki.

5. Zatiranja govora o pomenu materinstva in očetovstva za razvoj otrok na vseh nivojih družbe.

6. Ideološko spreminjanje pomena jezika – zlasti v okviru priprave novega Slovarja slovenskega knjižnega jezika.

Ekstremni aktivisti, ki v Sloveniji povsem obvladujejo t.i. homoseksualno javno sfero, se zavedajo, da z ideološko spremenjenim pomenom posameznih besed lahko v javnosti opravičujejo svoje ideološko sporne teorije ter jih vsiljujejo nič hudega slutečim državljanom. Pri tem pa bodo sodnike, politike in učitelje silili, da morajo govoriti knjižno – to je jezik radikalnih aktivistov in ponavljati pomene, ki so jih napisali njihovi »radikalni jezikoslovci.«

Marija Hval.
Več:

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top